Vilafranca es solidaritza amb  Ruanda i ret homenatge als seus missioners

La Procura de missions de la congregació dels Sagrats Cors de Lluc, l’Ajuntament, la Parròquia i un nombrós grup de veïnades i veïnats de Vilafranca, organitzen per al proper dissabte, 8 de setembre, un sopar solidari a benefici del projecte per a la creació d’un centre d’estància de mares fadrines amb fills i filles amb discapacitats al poblat de Nyacayaga (Ruanda) i per  la dotació de material assistencial d’aquest centre.

Es tracta d’un acte que, a més de tot el seu sentit solidari, servirà per retre homenatge i recuperar l’esperit dels missioners de Vilafranca que passaren gran part de la seva vida ajudant els més desafavorits al centre d’Àfrica: Guillem Bauzà (1939-2011) i Jaume Roig (1939).

El sopar té el suport de molts comerços i bars del poble, que amb els seus donatius materials faran possible una rifa per assolir la fita de 3.500 euros, que es pretén amb aquesta recapta, i que es destinaran a fer possible el centre d’estància al poblat en què encara a dia d’avui es recorda la feina dels missioners de Vilafranca. Jaume Roig, per mor de la seva edat i estat de salut, fou el darrer en deixar la missió de Ruanda, on va viure el genocidi de 1994. “Allà se’l recorda com el Pare Jacobo i es considerat com un déu”, explica Miquel Mascaró de la Procura de missions.

El sopar del proper dissabte tindrà lloc a la plaça Major, i costa 10 euros. Els tiquets es poden adquirir a diversos comerços de la vila.

Aquesta serà la segona convocatòria solidària que s’organitza a Vilafranca en menys de dos mesos. La primera tingué lloc a finals de juliol durant les festes de la Beata i reuní a 800 persones en un acte a favor de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Digues la teva!