El meló és la nostra senya identificativa i el verd el nostre color, si som vilafranquers… Però hi ha un cap de setmana a l’any en què això guanya força i esdevé un mostrador de què és el poble de Vilafranca i com són els seus habitants: la Festa i Fira del Meló. 

Des de revista Marsoc donam per finalitzades les vacances d’estiu de la milord manera, amb un recull d’arxius gràfics d’aquest primer cap de setmana de setembre en què la Vila s’engalana i llueix tots els seus encants (Tomeu Penya inclòs!) per uns carrers tan plens de vitalitat com d’alegria. 

El Firó Nocturn i la Festa del Meló (el concert de Géminis, Tomeu Penya i Onion Rabbits) foren tot un èxit, a diferència de la verbena del dissabte de la Beata. Els Quintos, a més, posaren el toc melòdic amb un xiringuito situat en un punt estratègic: el carrer de Fra Lluís. La gent, en haver acabat la verbena, es va trobar amb un final de festa molt underground.

De l’edició XLVII de la Fira del Meló ens agradaria destacar la col·laboració d’un col·lectiu d’artistes joves i mallorquins que, amb la mostra Lava, sorprengueren els traseunts i obriren les portes del món de l’art contemporari a més d’un: enhorabona!

A més, també volem fer arribar la nostra enhorabona a Sebastià Jaume i Bernat Andreu que, amb un meló de 19,040 Kg, es van proclamar campions del ja tradicional Concurs del Meló de Qualitat i del Meló Més Gros, i a Ramon Garí Robles (col·laborador de revista Marsoc) que guanyà el premi al Meló Més Melós amb 44 punts atorgats per part del jurat expert, molt bé!

Amb tot, i un cop remarcada la bona organització d’enguany, no podem passar per alt, però, l’absència de representació de les autoritats supramunicipals. Un any més, el batlle ha evitat convidar-les.

 

A continuació trobareu un recull de fotografies i vídeos que sintetitzen com ha estat la Festa i Fira del Meló 2017. Hi sortiu tots ben guapos!   

Vídeo del Concurs de Menjar Meló

 

Digues la teva!