Des de fa unes setmanes, dia sí i dia també, apareixen notícies informant-nos que s’estan trobant serps arreu de Mallorca. Segons diuen els experts, aquestes serps ja fa temps que pasturen per l’Illa però que ara, a causa de l’onada de calor, aquestes estan sortint més que de costum per refrescar-se i, per desgràcia, han vist en les zones urbanes un bon lloc per estar fresquetes.

 Exemplar trobat a Capdepera. Imatge via ‘Diario de Mallorca’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Vila no n’és l’excepció, com ja haureu sentit, fa uns dies la Policia Local va haver d’actuar ja que varen trobar un exemplar de serp de ferradura (espècie invasora) al carrer Reis de Mallorca. Al final la serp es va escapar. I no ha estat el darrer cas, fa només quatre dies, un jove publicava al grup de Facebook ‘Vilafranca de Bonany’ una imatge d’una serp de la mateix espècie dins d’una peixera. Segons l’usuari, aquest la va trobar al carrer Sant Josep. Aquesta és la imatge:

Imatge de ‘Josu Eme Ce’

 

Segons els experts, aquesta serp no és pròpia de l’Illa però encara no s’ha convertit en una espècia invasora perillosa. El que destaquen és que és una serp que pot arribar a mesurar 185cm, que es mou molt aviat i que, tot i no ser verinosa, és molt agressiva si, és clar, s’invadeix el seu espai. Així ho relata el testimoni d’una dona de Sineu: sense adonar-se’n, en va trepitjar una i li va quedar enganxada a la cama intentant mossegar-li. En aquest cas, després d’una lluita cos a cos la dona va matar la serp.

 

Serp trobada a Sineu. Via Whatsapp

 

Exemplar de serp de ferradura

 

Des de Medi Ambient demanen que no es matin les serps ja que, moltes vegades, es confonen les espècies i s’han trobat molts de casos que, la serp que s’ha matat és l’autòctona, la de garriga, i no la invasora. Per aquest motiu, és millor avisar a l’Ajuntament de Vilafranca (o del poble on s’ha trobat l’exemplar) o a la Policia Local per tal que aquests les puguin agafar amb les gàbies que han rebut especialment per capturar-les. D’aquesta manera les serps podran ser reintroduïdes al seu hàbitat sense sofrir cap mal.

 

Serp de garriga morta per equivocació. Imatge via ‘Diario de Mallorca’

 

Així mateix, hem pogut parlar amb la Policia i ens ha recomanat que no s’intervengui en cas de trobar-ne un exemplar. Millor cridar-los i arraconar l’animal. O, com a possible estratègia casolana, es recomana acostar-li una garrafa buida oberta, ja que l’animal té tendència a ficar-se als forats estrets per protegir-se. 

 

Gàbies de l’Ajuntament 

1 COMENTARI
  1. Ya empieza a ser IMPRESCINDIBLE que se tomen medidas drásticas.
    Pedir responsabilidades a los que las introdujeron.
    Poner controles para que no se introduzcan ni fauna ni flora que no sea autóctona.
    Y en el caso de las serpientes introducir depredadores naturales que las eliminen.
    Ya basta de estar sentados en despachos y solo cobrar.

Digues la teva!