Els membres de l’agrupació de ball mallorquí Aires Vilafranquins volen mostrar públicament el seu pesar per la mort aquest matí de Bàrbara Nicolau “Penya” als 91 anys. Madò Bàrbara fou un membre destacat de l’agrupació des de la seva fundació on hi contribuí molt notablement ensenyant tonades i punts de ball molt antics als cantadors i balladors. 
 
Madò Bàrbara era un pou de saviesa de la cultura popular de Mallorca en general i de Vilafranca en particular. Coneixia totes les tonades de feines mallorquines (llaurar, batre, emblanquinar…) i cantava veus que embellien notablement totes les cançons. També sabia molts de punts de mateixa de complicada execució. El seu finament és una pèrdua irreparable. 
 
Aires Vilafranquins agraeix especialment que Madò Bàrbara sempre volgués compartir els seus coneixements amb els balladors i músics, dels quals mai se’n va mostrar gelosa, ans ben el contrari. Fins i tot, fins fa pocs anys encara ens cantava cançons populars per a què les aprenguessim. 
 
En l’actuació de La Beata 2016, l’agrupació li va dedicar la Mateixa Felanitxera, que fou ballada amb uns punts que ella ens va ensenyar. 
 
D’aquí també les nostres condolències per a la seva família. 
 
Descansi en pau.
 

1 COMENTARI

Digues la teva!