Avui mateix, fa unes hores, el sindicat de CCOO dels treballadors de Melchor Mascaró S.A.U. que s’encarreguen de la recollida de residus sòlids de la Mancomunitat del Pla de Mallorca, ha informat que faran una vaga indefinida.

La convocatòria començarà el proper 19 de juny a les 00.00h i afectarà als municipis que componen la Mancomunitat del Pla: Algaida, Ariany, Costitx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Santa Eugènia, Sant Joan, Sencelles, Sineu i Vilafranca 

La vaga, segons expliquen els promotors, és la conseqüència d’un bloqueig continuat del conveni entre treballadors i empresa que ,després de 15 mesos de negociacions, no han fluctuat en cap acord. Els temes de les demandes d’aquest col·lectiu són l’antiguitat, la pujada del sou, el plus de la conducció, els festius, el calendari anual nocturn, les vacances i el pagament de plusos segons els grups i categories. A més, allò que ressalten com a més important és que el conveni afecti a tots els treballadors i no només a una part, com està passant en aquests moments, donant peu a una doble escala salarial.

Davant de totes aquestes discordances i amb ànims de solucionar el problema aviat, han demanat a la presidenta de la Mancomunitat que s’interessi pel conflicte i hi intervengui.

 

Digues la teva!