Ahir vespre hi hagué la sessió plenària de cada mes a les 20.30h. Hi assistiren tots els representants de les tres forces polítiques municipals per tractar els següents temes:

  1. Aprovació de l’acta anterior.
  2. Donar compte de la liquidació del pressupost de l’exercici de 2016.
  3. Modificació de l’Ordenança Reguladora de l’Ús i dels Preus Públics de les instal·lacions que gestiona FITA 2020 S.L.U.
  4. Moció de millora de les condicions laborals de les treballadores i treballadors de l’Ajuntament (Presentada per MÉS).
  5. Moció de millora de suport a la iniciativa ciutadana per un salari digne (Presentada per MÉS). Per a més informació aquí.
  6. Moció sobre el “Termini d’exempció de l’IBI dels béns de l’església” (Presentada per IxVilafranca – Esquerra Republicana).
  7. Precs i preguntes.

Tot i que no sigui l’armonia típica dels plens de la Vila, el d’ahir va transcórrer sense moltes incidències però sense cap acord. 

El tercer punt s’aprovà per majoria absoluta del PxP però amb el vot en contra de les forces d’esquerres. Mentre que totes les mocions presentades per aquestes es toparen amb el vot en contra de l’equip de govern.

Al final, durant els precs i preguntes, el regidor Toni Barceló ‘Morey’, fent referència al tema de les ZEPA, va posar de manifest que les aus que es volen protegir són allà perquè el Govern les hi ha introduïdes i no perquè hi visquessin abans de manera natural. Tot i que el comentari no va tenir més rellevància que la dita, MÉS i IxVilafranca varen demostrar el seu malestar davant de tot aquest tipus de conspiracions que envolten les ZEPA que no aporten ni solucions ni diàleg.

Digues la teva!