En el ple d’ahir es presentaven cinc mocions a l’ordre del dia, de les quals una era de caràcter genèric, dues de MÉS, una altra de IxVi-Esquerra i una dels dos conjuntament.

Primerament es va votar, per unanimitat, la contractació de l’obra: ‘Canvi de gespa, adequació dels drenatges i sistema de regadiu del camp de futbol Es molí Nou’. L’obra, segons va anunciar l’equip de govern, es presentarà a concurs sota uns requisits marcats pel Consell de Mallorca relacionats amb temàtiques socials. La votació d’aquesta moció al ple era merament un acte simbòlic ja que ja s’havia aprovat la tramitació d’aquesta obra. Recordem que la problemàtica del canvi de gespa ja s’arrossega des de fa uns anys i fins fa uns mesos no havia trobat el vistiplau del PxP.

El segon punt, presentat per MÉS, demanava l’adquisició i rehabilitació de les cases del Molí Nou a través del Fons de turisme sostenible (l’Ecotaxa). MÉS ha exposat que la reforma d’aquest edifici emblemàtic del poble no només serviria per recuperar un espai d’interès cultural sinó que també seria una motivació turística per visitar el poble. Aquesta moció, però, es va trobar amb l’abstenció de IxVi-Esquerra, que digueren que aquesta restauració s’hauria de fer a través d’un fons pressupostari específic per a la restauració del patrimoni i no a través de l’Ecotaxa,  i els vots en contra del PxP.

La tercera moció, presentada conjuntament entre IxVi-Esquerra i MÉS, demanava la destinació d’una partida pressupostària a la col·laboració en les tasques d’exhumació dels desapareguts durant la Guerra Civil i el Franquisme. Tot i la la votació per majoria absoluta de tots els colors de la Sala, aquesta moció es va topar amb el paredó d’en Gori ‘Chaves’, del PxP,  que votà en contra per raons encara desconegudes.

La quarta moció, presentada per IxVi-Esquerra, anava dirigida a augmentar la recollida selectiva incloent-hi també l’oli d’ús domèstic amb la finalitat de trobar-ne un ús més rendible i, per tant, que es deixi de malgastar. IxVi-Esquerra va proposar un acord amb l’empresa de recollida selectiva per tal que, a més de recollir l’oli, el seu reciclatge sigui encara més sostenible i, fins i tothom que pugui reportar algun benefici al poble.

La sorpresa arribà amb la moció presentada per MÉS de trobar una solució definitiva a la situació del Sàhara Occidental i, per tant, reconèixer-lo com a poble amb dret a decidir el seu futur. Va ser en aquest moment quan la portaveu de IxVi-Esquerra va voler estendre aquesta petició a tots els pobles ‘oprimits’ amb voluntat pel dret a decidir. Una vegada acceptada aquesta petició es va votar, amb l’increïble resultat de, incloent-hi el batlle i quatre edils del PxP, nou vots a favor del dret a decidir dels pobles, amb l’abstenció de na Francisca Bauzà ‘Satrina’ i el vot en contra d’en Gori ‘Chaves’.

Per acabar, durant el torn de preguntes, es va demanar a la Junta de Govern per la qüestió de l’aigua. Segons els dirigents, aquesta problemàtica es va traslladar a la darrera reunió de la Mancomunitat. L’empresa hidràulica encarregada de gestionar aquest recurs al nostre poble (Hidrobal) calcula que la despesa per arreglar el desajust ascendiria a 15.000 euros. La Junta, per la seva part, va al·legar que està analitzant la viabilitat i despesa que suposaria la construcció d’un pou a la zona de Sant Martí.

La segona pregunta que es va fer anava dirigida a veure quan es faria la rehabilitació del carrer de Marquès de Vivot i la del carrer nou que passa per darrere el cementiri que, tot i la seva joventut, l’asfalt s’ha començat a desfer. La resposta del batlle va ser que «ja hi estan a damunt».

La darrera pregunta que es va fer està relacionada amb una de les últimes inversions que ha fet el Consistori: la compra de les màquines de fitness del Gimnàs Huguet per al club de boxa. El batlle va explicar que l’ús d’aquestes és obert a qualsevol dels clubs esportius del poble que estiguin federats. A més, varen anunciar que és prevista la contractació d’un professional de l’educació física per al disseny de l’organigrama del circuit i per al seu control i manteniment. L’obertura del circuit a tota la gent del poble serà analitzada més endavant.

Digues la teva!