Tal i com hem anunciat aquesta setmana, el Grup Excursionista de Vilafranca celebrarà el seu 35è aniversari el proper dissabte, 14 de gener, al Parc Josep Maria Llompart. I no, no serà una festa qualsevol. I és que ens han avesat que, quinquennalment, ens munten un bon trull.

Fogueró passat

Vos volia recordar que fa 5 anys ja organitzaren el mateix fogueró, i fa 10 anys, tres quarts del mateix. Cada un d’ells més multitudinari que l’altre. I és que, a part de ser una de les organitzacions més antigues i consolidades de la Vila, també és una de les més arrelades i conegudes entre els vilafranquers.

Enguany, a més, després d’haver fet unes bones matances, treuen la perxa i ens conviden altra vegada al fogueró popular. Esperen que, tots junts, a ritme de xeremies, puguem torrar la feina feta, encalentir una bona vesprada compartint anècdotes i beure’ns el rom cremat, possible guia de properes sortides.

Cartell d'enguany

Tot això són al·licients per seguir sumant més i més motius per homenatjar aquest grup de gent vilafranquera. I és que passa a passa i quilòmetre a quilòmetre, han recorregut tota Mallorca per mostrar-nos els racons més recòndits i bonics de l’illa i, alhora, alliçonant-nos, generació rere generació, de la importància de preservar-los i estimar-los.

Siau-hi, idò, tots benvinguts.

I a voltros, excursionistes, donar-vos les gràcies i ànims perquè seguiu fent passes, que encara queda molt per veure i més per respectar.

Digues la teva!