Nadal, joves, música i diversió. Aquest és el resultat de l’equació que varen resoldre, ara fa vuit anys, els Quintos del 88 a Vilafranca. I és que a dia d’avui, la festa de la Nit de Nadal a la Carpa Municipal, s’ha consolidat com un referent entre les opcions d’oci d’un dia tan assenyalat per a la gent del Pla i el Llevant de Mallorca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto d’arxiu de la Nit de Nadal de l’any 2008, organitzada pels Quintos 88

img-20170109-wa0000

Foto de grup dels Quintos 88

img-20170109-wa0001

Foto de grup dels Quintos 88

La quintada del 96 se n’ha duit, enguany, un èxit d’assistència ben merescut. I és que en veure el cartell no era per manco: Islanders, una ja consolidada banda de versions molt personals, encapçalà un cartell arrodonit per Noise End i Dj Boc. Les covers de les bandes del moment, tant del panorama musical espanyol com del català, feren vibrar els cossos de la multitud assistent a l’esdeveniment fins a altes hores del matí (que no matinada!).

img-20170107-wa0007

Decoració il·luminació de la festa de la Nit de Nadal a la carpa

Encara que ha estat un bon any per a la popular festa, s’ha de dir que no sempre ha estat així: els inicis foren durs, ara bé, la constància i tenacitat dels diversos col·lectius de quintos que prengueren el relleu any rere any a aquells pioners del 88, ha arribat a donar els seus fruits.

img-20170107-wa0008

Decoració il·luminació de la festa de la Nit de Nadal a la carpa

Fa vuit anys s’inicià un camí amb l’objectiu de cobrir un buit festiu: per què hem d’anar a fora poble si ens podem muntar la festa a casa? Aquesta va ser la pregunta que es plantejaren el grup de joves en aquell moment, i la resposta de la qual ha arribat en forma d’èxit: la Nit de Nadal se celebra a la Vila! Els Horris Kamoi, en ple apogeu musical, accediren a passar la Nit de Nadal d’aquell fred 2008 a la Vila, i oferiren un concert que per a molts fou inoblidable.

img-20170107-wa0006

Decoració il·luminació de la festa de la Nit de Nadal a la carpa

Iniciatives així són de molt de valor, sobretot en un poble que no es caracteritza precisament per la constància i duració quant a projectes col·lectius ens referim. És cert que no és una tasca fàcil, tot i que molta gent la vegi, des de fora, molt simple: cal arribar a acords entre molta gent, dedicar hores de feina i implicar-se al màxim. I a vegades, ni això és suficient. Per això, és responsabilitat de tots els vilafranquers mimar, en la mesura del possible, qualsevol projecte amb trajectòria, possible o probable, al poble. És necessari que entre tots creem el poble, li donem forma, en participem d’ell i anem més enllà del tòpic (ara convertit en hashtag) “feim poble”.

img-20170107-wa0010

Foto de grup dels Quintos 96

Digues la teva!