La marca escocesa Tanqueray ha tancat aquests dies l’adquisició d’Es Molí Nou. L’objectiu d’aquesta empresa és reformar el molí i les seves dependències per instal·lar-hi una fàbrica, amb botiga inclosa, que permeti l’elaboració de la seva coneguda London Dry Gin.

La compra d’aquest emblemàtic element patrimonial vilafranquer ha estat possible després que aquest estiu, un comercial d’aquesta coneguda ginebra visitàs el nostre poble gràcies al conveni de col·laboració que hi ha entre Vilafranca i Tanqueray. De tothom és conegut que un dels cartells que promocionen la Vila, a l’entrada del poble des de Manacor, està patrocinat per la marca escocesa. William Wallace quedà tant meravellat amb el nostre poble i el consum que es fa del destil·lat, que traslladà al president de la seva companyia la necessitat d’ajuntar més llaços amb la Vila.

Després de realitzar un pla de viabilitat econòmic, Tanqueray decidí obrir una fàbrica a Vilafranca i fer-ho a Es Molí Nou, un lloc emblemàtic que estava en venda i que està molt ben connectat amb els bars del poble i amb l’autovia Palma-Manacor. El preu de venda s’ha fixat en 1,5 milions d’euros.

Segons ha afirmat Wallace a la revista Marsoc, “la relació entre Tanqueray i Vilafranca comença amb el verd de les nostres botelles que és el mateix color del poble, els seus melons i l’equip de futbol”. L’escocès ha manifestat que “tenim un projecte ambiciós que tornarà l’esplendor al Molí Nou a més de ser un nou reclam turístic i de crear llocs de feina per als vilafranquers tant a la fàbrica, com a la botiga o als jardins que hi haurà”.

Si tot va segons el previst, les obres començaran passat la Beata i estaran acabades abans de l’estiu de 2018 amb una inversió global de 3 milions d’euros. La intenció, segons Wallace, “és fer una gran festa d’inauguració on hi toqui en Tomeu Penya i grups vilafranquers, amb una degustació gratuïta de la nostra millor ginebra”.

captura-de-pantalla-2016-12-27-a-les-20-32-15

Digues la teva!