Ahir, dia de Sant Esteve, tengué lloc a la Vila el I Col·loqui organitzat per Marsoc. Sota el títol ‘Premsa local al segle XXI: Com fer-ho possible’, els participants, que formen part de la redacció d’altres publicacions locals com Díngola, Mel i Sucre i Cent per Cent, pogueren debatre l’estat de la qüestió.

El passat de la premsa local, la influència de les tecnologies de la informació o el cooperativisme entre organitzacions de diversos municipis foren els temes més rellevants de la taula rodona.

La sala gran de Sa Rectoria va omplir-se d’un públic encuriosit per les diverses opinions de Toni Riera (Cent per Cent), Joan Munar (Díngola), Toni Miquel Bauçà (Mel i Sucre) i Mateu Català (Marsoc).

Ona Mediterrània també va acceptar la invitació de moderar el col·loqui, que també enregistraren per tal d’emetre’l el proper gener, en començar la nova temporada del programa ‘La Vila del Pingüí’, un magazine emès els dimarts al matí i capitanejat pel locutor Joan Ferrés.

Un cop donada per acabada la taula rodona, la veu dolça de Victòria Quingles, acompanyada únicament pel so del piano, hipnotitzà els assistents amb les seves versions i creacions pròpies, al més pur estil de la nova cançó.

En definitiva, des de Marsoc agraïm l’afluència de públic (tot i que cal destacar l’absència de qualsevol representant consistorial) i la bona disposició de tots els convidats: el nostre objectiu és fer xarxa, fer cultura i país, i l’acte d’ahir va ser una mostra que això no és una utopia. Ens mostram contents i orgullosos de fer anar envant un projecte cultural ambiciós que té com a insígnia la revista Marsoc.

 

Digues la teva!