Divendres a vespre, el terme de Vilafranca es convertí en un macroescenari digne d’albergar una producció cinematogràfica de qualsevol de les novel·les de Stephen King. I és que enguany tocava gimcana de terror i això, senyors, és tot un esdeveniment. Ja fa anys que es fa, tot i que la magnitud de l’acte va obligar, ara ja fa un temps, a reduir-la a una vegada cada dos anys. Malgrat això, la participació de la gent encara és molt alta i la implicació en l’organització també: quan s’acosta el dia, el debat sobre si és més guai fer por o participar està a l’ordre del dia!

fitxer_000

fitxer_005

fitxer_004

fitxer_002

fitxer_0051

fitxer_001

fitxer_006

fitxer_007

La història dels mecenes-contrabandistes Pere Obrador i Toni Buades captivà un bon nombre de vilafranquers que, engalanats amb els seus millors guardapits reflectors i armats amb piles que només podien fer servir per il·luminar el recorregut, s’endinsaren en les profunditats d’una història amb regust de guió holliwoodià. La veritable autoria de l’assassinat accidental de dues nines era la clau per resoldre el misteri… I el primer grup en descobrir-ho foren els Ho surarem! Enhorabona!

fitxer_0001

Ho surarem! entrant a una de les estacions

 

Aquesta redacció va poder ser testimoni en primera persona de l’èxit de l’organització: no només destacaren els decorats, la sang i els budells, també s’ha de remarcar la interpretació d’uns actors autòctons que vessen creativitat de tots els costats (qualcun es podria plantejar seriosament apuntar-se al taller de teatre!). No sabem si esdeveniments com aquest són molt freqüents a Mallorca, però de ben segur que Vilafranca ha estat dels pobles pioners i que la qualitat que s’ofereix als participants no deixa indiferent a ningú. Esperem que ens puguem cagar de por molts anys més!

fitxer_0031

fitxer_0011

fitxer_0021

foto-enviada-per-maria-g-f-2

Foto cedida per Antònia Font Font

foto-enviada-per-maria-g-f

Foto cedida per Antònia Font Font

Digues la teva!