Bon dia, gràcies per rebre a Marsoc!

En primer lloc, ens agradaria saber en què consisteix el pla de desratització del poble? Què suposa per al dia a dia dels Vilafranquers?

_mg_7443

Ja està fet: ve una empresa, posen granulat específic a les faroles perquè no es puguin fer malbé, ja que el problema més greu seria que les rates es menjassin els cables. Són empreses dedicades específicament a aquesta feina, i a partir d’ara es farà una revisió trimestral de l’estat d’aquests. Creim que un motiu pel que potser enguany n’hi ha hagut més és perquè ha estat un any sec.

Quant a la polèmica del parc de skate a conseqüència del malestar veïnal, com neix la idea i quina resposta s’ha donat a les queixes?

Les plaques de skate se situen allà bàsicament per un motiu logístic: perquè no es deterioràs el material es necessitava una superfície plana i, per això, se situà allà. D’ençà de les queixes dels veïnats, s’han establert uns horaris per tal que els joves puguin gaudir de la instal·lació sense molestar massa, concretament, des de les 16 fins a les 19 de l’horabaixa.

Aquest espai no fou cedit a l’escoleta Cucarells?

L’Església va cedir a l’Ajuntament aquest espai a canvi que ens encarregàssim del seu manteniment.

Pel que fa a l’enllumenat públic i als nombrosos talls de corrent que se succeeixen, és sabut que s’estan duent a terme una sèrie de millores en les instal·lacions elèctriques: en quin estat es trobaren la xarxa elèctrica quan començaren les tasques? Quines despeses suposen, aquestes tasques, per a l’Ajuntament?

La despesa ha estat molt elevada ja que s’ha hagut de canviar, a part de l’enllumenat dels carrers, també el del poliesportiu i el del tanatori. S’ha renovat i ha suposat una inversió molt gran; l’han duita a terme tres empreses diferents, i això ha allargat més les tasques perquè una vegada que es començà la renovació, es trobaren més feina a fer. El poliesportiu i l’enllumenat està finalitzat. Ens queda acabar la instal·lació del cementiri.

En quin punt es troba el projecte de la Plaça del Centenari?

El projecte està aprovat pel Consell, però a nivell administratiu, s’ha de fer l’últim pas que és dur-ho a la reunió de la Mancomunitat (del Pla). Fins que això no es dugui a terme, no es podran fer els pagaments a l’Ajuntament i, si aquest tràmit s’endarrereix, es dificulta que el projecte pugui començar ja que implica una inversió elevada.

Quin balanç fas de les Festes d’enguany?

La percepció és bona. Amb les festes, tothom hi està content, no? A més, enguany hem fet el pla de seguretat com a novetat. Aquest pla ha estat dissenyat per una empresa externa que, amb dos enginyers al capdavant i en coordinació amb la Policia Local i la Brigada Municipal, ha millorat la seguretat, a partir de les indicacions donades, i adequant els dispositius a cada festa i al nivell d’assistència previst.

Per què no s’ha fet la Festa Flower?

L’Ajuntament no podia fer-se càrrec de tot una altra vegada. Crec que enguany no s’ha fet per diversos temes: l’Ajuntament, fins a dia d’avui, hi havia col·laborat fent-se càrrec del lloguer de l’equip de so, però, per diversos problemes, aquest cop s’ha endarrerit l’organització de la festa. Els del futbol varen dir “la farem més endavant”. Cadascú xerrava i xerrava, però ningú s’arribava a posar d’acord i a comunicar-nos-ho; després, ja no vàrem tenir temps perquè tot s’havia desfet. A més, la previsió meteorològica tampoc ens era gaire favorable; per tot això, finalment, no es va poder fer.

Creus que es pugui fer més endavant?

No ho sé, sé que potser seria per Santa Bàrbara, però no sé a hores d’ara si definitivament es farà.

Quina és la situació del canvi de gespa del camp de futbol Es Molí Nou?

Esperam el vistiplau del Consell. Com sempre, això depèn del Consell que l’ha de dur a plenari per aprovar que els doblers que hi estan destinats arribin al projecte. S’ha de publicar al BOIB; els diners es destinen al projecte i l’Ajuntament, acte seguit, ho haurà de destinar a la gespa. El projecte està aprovat, però s’ha de dur a plenari l’import; després, s’ha de dur a concurs i seguidament, hi ha un termini de dos mesos per si hi ha al·legacions per part de les empreses que no hagin guanyat el concurs. Una vegada rebut, s’ha de començar el projecte. Per tant, com més aviat arribin els doblers, abans podrem començar; El Consell ha d’avançar la meitat de l’import, i l’Ajuntament, l’altra meitat; si ells no ho anticipen, l’Ajuntament no pot assumir tot el cost. Està previst que aquest tràmit s’allargui aproximadament mig any.

Una vegada passada la temporada turística, sabem que el Govern Balear ha demanat propostes a nivell municipal per inventir el fons recaptat amb l’import turístic: quines farà l’Ajuntament de Vilafranca?

Des de l’Ajuntament s’han fet concretament tres propostes. En primer lloc, abaixar el consum elèctric dels focus del camp de futbol, instal·lant leds, que consumeixen menys corrent. També modificar el consum de l’enllumenat públic, fer que sigui de baix de consum. En tercer lloc, es proposà reformar la piscina municipal, donat que encara existeixen moltes fugues d’aigua i necessita ser arreglada de manera integral per evitar-ho.

_mg_7446

Ja per acabar, com a equip de govern, quin projectes de futur teniu? Vos tornareu a presentar a les properes eleccions com a Partit per al Poble (PxP)?

No sabem si ens tornarem a presentar, encara no. És prest; en política, no se sap mai!

Li faria ganes tornar-se a presentar a Batllia, ja a títol personal?

Això encara no ho puc dir, és difícil preveure-ho. En política a vegades no ho saps, de sobte canvia tot. Hi ha estones, a vegades dius que sí, però després no saps si val la pena. Quan et fiques en política, coneixes la gent d’una altra manera.

Digues la teva!