Segurament ja n’heu sentit el rumor i és que ja no és un fet aïllat. Des de juliol fins a dijous passat s’han comès més de tres robatoris a l’escola pública Es Cremat.

Així doncs, al juliol varen desaparèixer un parell de portàtils de la zona d’Infantil, les portes de la qual havien estat forçades. En aquest moment ja es va obrir una investigació per a la qual s’agafaren les empremtes dactilars del lloc dels fets.

Ja fou al setembre quan, després de les vacances d’estiu, sense veure indicis de cap porta forçada ni res semblant, s’adonaren que faltava material dels jocs de l’esbarjo i un aparell de música.

La trama va continuar fa dues setmanes, quan un grup de persones, utilitzant extintors, varen rompre les vidrieres que permeten accedir a direcció. Per sort, no pogueren entrar ni robar res; es pensa que alguna cosa els va espantar i ho deixaren tot a mitges.

Ara bé, el clímax del problema arribà dijous passat. Els infractors forçaren unes quantes portes per entrar dins l’edifici. Un cop a dins, ho varen remoure tot i per tot, però el gran cop se l’endugué la caixa forta: amb un disc radial i un compressor, els lladres intentaren obrir la caixa, sense èxit afortunadament. La policia va trobar a la sala alguns discos cremats i destrosses a la paret;  la intenció dels assaltants era moure la caixa sencera.

Es creu que l’intent de robatori va ser aturat gràcies a la dona de la neteja. Quan aquesta arribà, diu que va sentir renou de gent corrent, i va veure fum i molta pols a la sala on hi ha la caixa forta. L’equip directiu del centre ràpidament ho comunicà a la Policia Local, a la Guàrdia Civil i a l’Ajuntament. Des de Marsoc, ens hem posat en contacte amb la directora del centre, na Maria Pilar Jaume, i ha declarat que «aquests fets a nivell de poble no creen un ambient agradable, no podem no fer res davant aquests robatoris. L’escola és la casa de tots els vilafranquers i pensam que s’han de prendre mesures el més aviat possible per acabar d’una vegada amb aquesta problemàtica».

A hores d’ara, la policia judicial està comparant les proves recollides de tots els robatoris i, tan aviat com sigui possible, es posaran càmeres de vigilància a tota l’escola com a mesura preventiva de possibles robatoris futurs.

img-20161109-wa0016

 

Digues la teva!