Tal dia com avui, na Maciana Artigues, Estamborera, ens ha deixat.

unknown-8
Segur que ha partit entre balls i rialles, com a ella li agradava i com va intentar viure els seus 85 anys. La seva bonhomia i el seu caràcter festós són les insígnies d’una personalitat que no deixava indiferent a ningú, ni tan sols a en Tomeu Penya, que li dedicà la popular cançó Maciana, inclosa al disc Arrels (1989), o a Sa Revolta, que aquest any volgué retre-li tribut amb l’honor de ser la primera dona-caparrot.

unknown-35

Al dinar revolter, que es celebrà per les festes de la Beata, na Maciana rebé amb emotivitat i molta festa el seu caparrot i participà de la celebració que es va fer a la ‘seva’ plaça. I és que en els anys 80 fou de les primeres persones que impulsà, a la plaça de Sant Joan, l’únic fogueró de la revetla de Sant Antoni que es feia a la Vila, a més d’organitzar desenes de viatges i excursions en les quals hi participaren molts de  vilafranquers: era tota una pionera del concepte de gestió cultural! El llegat que ens deixa és la seva energia i les seves ganes de fer poble i, en definitiva, tot l’amor que sentia per Vilafranca.

img_0323

Digues la teva!