El darrer ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar per unanimitat, a iniciativa d’IxVi-Esquerra, demanar al Govern que posi seny a «la saturació turística que pateixen les Illes», reclamant que s’adoptin mesures, com la d’establir una moratòria de noves residències de vacances en sòl rústic.

Fotografia de Guillem Mas Barceló

 

Maria de Lluc Bauzà, portaveu de IxVi-Esquerra, va presentar una moció en la que es plantegen deu propostes que van rebre el suport de l’equip de govern PxP (Partit pel Poble) i Més per Vilafranca. La iniciativa defensa que “enguany s’ha arribat a un límit que afecta seriosament la qualitat de vida de les Illes, a més de posar en perill els recursos ambientals”. Entre les mesures que es proposen hi ha la reducció del nombre de places hoteleres o limitar el nombre d’amarratges i potenciar els fondejos amb boies per protegir la posidònia.


Així, el que es pretén és preservar els valors naturals i mediambientals del nostre país, a més d’incloure el turisme de creuers a l’impost de turisme sostenible. Bauzà va defensar que una bona iniciativa seria “fomentar el proveïment de matèries primeres locals al sector hoteler i de la restauració, així com la transmissió dels valors culinaris, culturals i històrics de la nostra terra”. Finalment, també es demanà que es destinin els ingressos de l’impost turístic a finalitats ambientals.

Fotografia de Guillem Mas Barceló

 

Satisfacció

Per la seva banda, les entitats ecologistes GOB i Terraferida han felicitat l’Ajuntament de Vilafranca per la seva valentia i per “reivindicar la necessitat de mesures urgents per presevar els valors naturals i replantejar el model econòmic de monocultiu turístic davant la saturació que ja pràcticament ningú nega”.

 

Fotografia de Guillem Mas Barceló

Digues la teva!