El passat diumenge dia 18, ahir, el poble de Vilafranca es va sumar a la reivindicació comuna de l’arròs sec com a particularitat gastronòmica pròpia de Mallorca, amb la celebració del I Concurs d’Arròs Sec.

unknown-4

L’èxit de la convocatòria es va veure reflectit en el nombre de participants: sis grups d’un mínim de 15 persones cada un (com establien les normes del concurs). Cal destacar que 3 dels 6 grups van reunir aproximadament 30 membres.

unknown-7unknown-9unknown
unknown-8unknown-5unknown-1

A més d’això, però, qualsevol persona podia participar a l’acte comprant un tiquet de 9€ (un plat d’arròs, postres i beguda) i apostant pel cuiner que trobava millor. I és que gairebé un centenar de persones van acostar-se al Parc Josep Maria Llompart a dinar d’arròs sec i animar el seu cuiner.

unknown-2

Els assistents s’ho passaren d’allò més bé! També s’ha de remarcar la col·laboració de la gent en la recollida de taules i cadires.unknown-6

Les finalistes, l’equip ‘Que passam de gust ses dones’, liderat per la cuinera Francisca Martí i la pintxe Marga Mestre, tendran el plaer de participar en la final del concurs ‘Mestre d’Arròs Sec de Mallorca’ que se celebrarà dia 13 de novembre a Lloret de Vistalegre.unknown-10

Per a aquesta ocasió, les regles variaran una mica: el mínim serà més ampli (un arròs sec per a 40 persones), i la gent que hi vulgui dinar, com que es preveu una final glamurosa, haurà de pagar un tiquet de 20€ (picada, plat, postres, vi i cava de categoria). El guanyador del concurs a nivell insular rebrà un premi de 500€ i un obsequi cortesia de l’empresa de materials de construcció Trossos de marès.

 

 

Digues la teva!