L’actual grup de govern de Vilafranca (PxP) ha romput el conveni de cessió del parc infantil de la parròquia que signà al 2007. Aquest conveni assumia el manteniment del parc per part de l’Ajuntament i un pla per habilitar la zona amb jocs per nins de 0 a 3 anys, com també tancar el recinte perquè els nins de l’escoleta de Ca ses Monges el poguessin utilitzar com a lloc d’esbarjo.

Aquí podem veure com s'ha reduït l'espai infantil a un racó.

Aquí podem veure com s’ha reduït l’espai infantil a un racó.

 

L’incompliment arribà amb la col·locació d’unes pistes d’skate en aquest parc. Recordem que aquestes pistes han estat restaurades ja que, fa un bon grapat d’anys, un parell de joves les romperen quedant en desús fins ara. La reubicació d’aquestes pistes ha provocat molta alegria per part dels aficionats d’aquest esport, que no són pocs. Però, per altra banda, també ha provocat un renou constant que molesta als veïnats, font principal de les crítiques, ja que la ubicació del parc és bastant cèntrica i enrevoltada de vivendes familiars.

Segons el batlle aquesta mesura és temporal tot i que, per dur-la a terme, s’ha hagut de cimentar la zona i, per ara, no hi ha una alternativa per moure-les. A l’espera d’aquest nou moviment ja han aparegut el primers actes vandàlics; pintades a la paret de l’església, fems pel terra i música fins a altes hores de la nit.img-20160915-wa0008

 

Després de dues setmanes, sense intenció de jutjar als skaters diürns o els mussols nocturns, el problema segueix i no millora. Potser, s’hauria de començar per complir la concessió i arribar a un acord amb totes les parts, veïnats i patinadors, mentre no hi hagi cap alternativa, ja que no acaba de ser un espai del tot adequat per dur a terme tal esport, a causa de les seves dimensions reduïdes, ni està en consonància amb el benestar veïnal.

img-20160915-wa0007

Digues la teva!