Si podem dir quelcom d’aquest poble és que Vilafranca és terra de músics, com deia en Bernat París en un article anterior. L’aparició de nous grups és un fet comú; cada dos per tres podem gaudir de nova música i de nous estils i, evidentment, de música en viu. Sense anar més lluny, com hem pogut veure anunciat a les xarxes socials, aquest cap de setmana es celebra el ja tradicional Meló Metal Rock Festival però, a diferència de les altres edicions, enguany els concerts es duran a terme al bar Es Niu i al bar Es Refugi.

En aquesta setena edició del festival hi trobam un grup vilafranquer del qual encara no n’havíem parlat, Dead Slumber. Aquest conjunt ha estat l’evolució d’un projecte que va començar en solitari en Guillem ‘Parrik’ i que s’acabà de consolidar amb la integració dels components Jordi Morlà, Pau Palou i Montserrat Galmés. Batiats per ells mateixos amb els noms artístics Mamba Blanca (veu i compositor), Idrox (baix i composició), Kalahsnhikov (bateria i percussions) i Morgath (guitarra i productor), seguint l’ordre anterior.

La banda al complet assajant a Can Sant

La banda neix el 2015 influenciada per diferents estils de música com el rock, el funk, el jazz, l’indie, el rap i el black metal, ara bé, ells mateixos s’han autodefinit com a black ‘n’ rollers. Com diu en Jordi a una publicació facebucal «Dead Slumber és violència verbal vilafranquera», i així és. Les seves lletres parlen, entre d’altres temàtiques, de la hipocresia de la societat actual i fan dures crítiques al cristianisme i tots els seus afers propers.

A l’enllaç del final de l’article, tenim el gust de mostrar-vos el segon disc d’aquest grup que no atura. L’han anomenat Indipython fent honor a la pitó de Guillem ‘Parrik’ que morí sobtadament. Aquest àlbum, tot i que ells diuen que és més light, segueix la línia dura de les lletres i la música black ‘n’ roller del primer. Ara bé, en aquesta ocasió han descarregat tota la seva artilleria pesada contra la ineficiència dels polítics espanyols fent una especial menció al president en funcions del PP, Mariano Rajoy.

Degustau-los vosaltres mateixos.

Digues la teva!