Que un text literari pot tenir vàries interpretacions ja n’érem conscients i així es va confirmar a la trobada del club de lectura d’aquest dissabte 28 de maig.

Una situació vista amb els ulls dels diferents implicats permet crear una aproximació del que passà en realitat. Repetir una mateixa situació, amb els matisos que aporta cada personatge, pot resultar cansat o bé necessari per expressar aquests matisos en que cada un vivim un mateix fet.

Amb una gran destresa, l’autora ens fa sentir antipatia, llàstima, angoixa… Tot un seguit de sensacions davant les quals ningú pot romandre’n al marge. Sensacions que seran molt diferents segons les vivències, l’estat d’ànim, les situacions personals o bé la capacitat d’empatia de cada lector.

Ens mostra com es pot suprimir l’amor, l’afecte o la tendresa. De la parella, en aquest cas, però podria ser del pare, mare o germà. Ho pateix una dona, en aquest cas, però també podria ser un home.

Nombroses impressions que ara no vénen al cas, perquè són per ser viscudes en directe i de primera mà, han enriquit aquesta estona del dissabte. Impressions que quedaran dins cada un dels que hi érem presents.

A la propera trobada parlarem de “La part freda del llit”, llibre que va presentar el seu autor, Bernat Nadal, ahir, a la rectoria vella.

image3 IMG-20160528-WA0001(2)

Digues la teva!