Aquest matí he llegit que en Biel Barceló, vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme de les Illes Balears, es va reunir aquest dimecres amb els batlles i regidors dels pobles del Pla de Mallorca a la Mancomunitat del Pla. N’hi havia d’Algaida, d’Ariany, de Costitx, de Lloret, de Llubí, de Maria, de Montuïri, de Petra, de Porreres, de Sant Joan, de Sencelles i de Sineu. Vaja, crec que no queden més pobles a la comarca. Ah, clar, sí, queda el nostre; on eren els representants de Vilafranca? trobada

La trobada tenia com a finalitat la posada en comú de les necessitats en matèria turística d’aquests municipis, així com també d’intercanvi d’informació sobre el turisme sostenible i la regulació dels lloguers turístics. Tot per tal d’incentivar el turisme a la zona, així com per  possibilitar el finançament de projectes en aquest sentit.

Dues de les preguntes que es pot fer qualsevol vilafranquer, tenint en compte que tenim un batlle en dedicació exclusiva i que cobra més de dos mil euros mensuals, són: per què no hi havia els nostres representants a la trobada? I quins objectius té el PxP en matèria turística?

La reunió no era una concentració de partit, sinó una conjunció de forces per fer xarxa i desenvolupar un full de ruta comú per incentivar i nodrir el turisme al Pla de Mallorca.

Recordem que aquest estiu passat es va tornar a batre un nou rècord de visitants durant les vacances, però sense que es millorassin les condicions dels treballadors mallorquins del sector hoteler, molts d’ells vilafranquers. Cal dibuixar un nou model de turisme i aquestes iniciatives col·lectives tenen la clau per capgirar l’establert. Si volem una Mallorca millor necessitam, per començar, un poble millor.

El conseller ha proposat als representants una jornada tècnica amb els responsables de l’Agència de Turisme de les Illes Balears, a veure si aquesta vegada no se’ns passa per alt i ho aprofitam.

Digues la teva!