Llarga vida al teatre de barra!

cartell_teatre_barra_maig_2016_webQuatre escenaris, com sempre. Dos actors a cada espai, com sempre. Quatre funcions seguides al mateix espai, com sempre. Teatre de barra, com sempre.

Lluny de caure en la concepció monòtona que poden implicar certes rutines, hom s’omple la boca quan parla de la reiteració i quotidianitat d’aquests espectacles al poble. I és que suposa tot un honor el fet d’haver inclòs dins la rutina cultural de Vilafranca un experiment teatral en voga actualment. La Vila ha aconseguit de consolidar un model teatral que parteix del microteatre (obres breus i públic reduït), organitzant-ne cada primavera i tardor una nova edició.

tenstemps-p

Imatge de l’obra ‘Tens temps?’

 

El cap de setmana passat -divendres, concretament- va tenir lloc la quarta edició d’aquest format; una edició particular, ja que des del mateix cartell s’advertia l’espectador que els menors de 16 anys podien… malinterpretar les obres.

S’encetava, així, a les 21 de la nit, l’edició ‘Pujats de to’.

Quatre obres de teatre (Tens temps?, El cap de (la) fava, Urgències 24h, In crescendo), totes elles preparades amb una mixtura d’ingredients clau per tal d’arrabassar l’aplaudiment més fervorós del públic, que se n’anà cap a casa reflexionant sobre el rerefons d’uns arguments superficials a primera vista.

IMG-20160518-WA0002

‘El cap de (la) fava’ al bar Es Refugi

Pel que fa a la qualitat de les representacions val a dir que aquesta edició ha estat valorada molt positivament per part de
ls assistents. És criós, però ens sembla que és més fàcil gaudir de bon teatre de barra a un poble petit com pugui ser Vilafranca, que no assistint a alguna edició de les que tenen lloc per Ciutat. Serà la calidesa que transmeten els espais més reduïts, o serà la complicitat que es crea entre els actors i els espectadors més assidus,

fidels a les seves cadires, als seus tamborets o als propis trossets de barra… Sigui com sigui, la foranitat actua de filtre i ens permet assaborir la millor microdramatúrgia mallorquina

IMG-20160513-WA0004

‘Tens temps’ al bar Sa Taverna

Digues la teva!