Si sabeu d’algú de la vila que encara no hagi vist cap pintura de na Maria Servera, per favor, avisau-me. Tot i que, si fos així, l’artista vilafranquera ens dóna una nova oportunitat per gaudir de la seva obra. Des del passat 5 de maig fins al 13, na Maria exposa un seguit de pintures al Centre Cultural de la Misericòrdia de Palma amb la finalitat de presentar el seu nou projecte: “Art i discapacitat”.

Amb aquest projecte, mare i filla, inspirades amb el ja conegut “Debajo del sombrero” madrileny, pretenen crear un espai comú entre artistes i no artistes per desenvolupar les habilitats pictòriques de cada un. Això sí, aquest espai vol comptar amb tots el recursos necessaris perquè les persones amb discapacitats també puguin exercir aquesta tipologia d’activitats. D’aquesta manera, no només s’hi vol confluir artísticament, sinó que també, en aquest cas, hi haurà un apropament a la vida dels discapacitats, i no viceversa, com sol passar.

Ara bé, aquest projecte tan ambiciós, i que vol centrar-se al pla de Mallorca, cerca un apadrinament econòmic de qualque entitat que li pugui donar suport. Per aquest motiu, fa dues setmanes ja es presentà el projecte a la UIB, ara a Palma i a l’agost ho faran a Porreres per les festes de Sant Roc.

Aquesta vegada, na Maria i na Catalina han canviat el seu punt de partida, que era el marc figuratiu del paisatge -cel, mar i terra-, i han convertit les seves representacions en flors. Per realitzar-lo han posat en pràctica tres tipus de tècniques: l’aquarel·la, la línia i l’acrílica, aquesta darrera reutilitzant fustes reciclades i aprofitant les seves imperfeccions.

Queda dit, qui hi vulgui anar estarà obert fins el dia 13 i l’horari és de les 10.00h a les 14.00h de dilluns a dissabte i de dilluns a divendres també de les 17.00h a les 20.00h.

I per acabar, vos deix dos enllaços per a totes aquelles persones que sentin curiositat per l’obra d’aquestes dues artistes:

MARIA I MARE

ARTISTA MARIA

 

13119108_276304416040455_7630313000530223475_n

Digues la teva!