Durant el passat estiu, entre algunes joves del poble de Vilafranca va sorgir la idea de crear un equip femení de futbol. Varen començar a comentar-ho a altres joves i algunes d’entrada contestaven un no rotund, altres un “ja veurem…”, però amb insistència van aconseguir un parell de respostes positives.

Seguidament, varen exposar la seva il·lusió a la directiva del Club Futbol Vilafranca i aquests els donaren tot el seu suport. A partir d’aquí, es varen plantejar si competir a lliga o simplement crear un equip per entrenar i començar a competir la temporada vinent. Jugar a lliga suposava un cost una mica elevat, però finalment es va decidir competir i dividir el cost entre les jugadores i el club. L’única opció que tenien per competir era fer-ho a gespa i jugar a futbol-11, per la qual cosa es necessitava una plantilla de mínim setze al·lotes.

Durant el mes de setembre varen començar els entrenaments, i s’anaren apuntant joves de molts d’indrets de Mallorca: Vilafranca, Petra, Manacor, Son Macià, Palma i Son Servera; creant així un equip d’unes vint nines amb unes ganes immenses d’aprendre a jugar a futbol i començar a competir a la lliga regional de Mallorca. Amb l’ajuda d’alguns patrocinadors com “Es Cruce”, “Toni Fumet”, “Es Niu” o “Vila So”  aconseguiren equipacions.

A més, dos al·lots del poble (en Tià Sastre i en Joan Escalas) es varen oferir per ajudar-les als entrenaments i partits. Tots plegats començaren a fer feina! La majoria no havien tocat mai una pilota de futbol, per la qual cosa varen haver de començar de zero.

Dia 3 d’octubre de 2015, es desplaçaren fins a Santa Maria per jugar el seu primer partit amistós, ja que el següent cap de setmana començaven la lliga. Els primers partits de lliga varen ser molt difícils per a les nostres jugadores: Vilafranca 1 – 14 Interplà; Santa Maria 14 – 0 Vilafranca; Vilafranca 0 – 5 Llosetense; Marratxí 21 – 1 Vilafranca… Molts de gols en contra i pocs a favor. Tot i aquests resultats, les jugadores continuaven fent feina setmana a setmana i lluitant a cada partit amb il·lusió, ganes d’aprendre i amb les esperances que arribàs el dia de no perdre i de marcar més gols.

Durant la temporada, el club ha anat rebent baixes, ja que algunes jugadores han hagut de deixar de jugar per motius laborals o per viatges llargs. A qualque partit han hagut d’aguantar 90 minuts sense poder fer cap canvi i, fins i tot, haver d’acabar el partit amb una o dues jugadores menys dins el camp. A més a més, a meitat de temporada, els qui eren els entrenadors varen haver de deixar l’equip, la qual cosa també fou un cop fort per a les jugadores. Per sort, molt aviat es trobà un nou candidat: Joan Miquel Barceló. Quasi al mateix temps que ell, en Joan Masset comunicà les seves ganes d’ajudar a l’equip, adquirint així la funció de delegat. Malgrat tots els entrebancs, l’equip ha seguit lluitant. Amb l’ajuda del nou entrenador i del delegat, continuaren amb els entrenaments i els partits.

Durant la segona volta, l’equip ha fet un canvi espectacular. Els resultats han millorat molt, ja no reben les pallisses que rebien durant la primera volta. Els marquen menys gols, han millorat en defensa, a mig camp i a davant, i ja marquen més gols. Els equips contraris ja no vénen confiats de guanyar a un equip fàcil; són conscients que el Vilafranca femení ha millorat molt i que no es poden refiar perquè potser se’n duguin un ensurt.

A gairebé final de temporada -tan sols els hi queden tres partits-, i tot i que a dia d’avui encara no n’han guanyat cap, continuen lluitant partit a partit amb totes les seves ganes, il·lusió i esperança de vèncer-ne qualcun.

Les jugadores que han fet possible iniciar aquest nou equip han estat:

Marina Sáez

Antònia Alzamora

Pilar Artigues

Pilar Crendre

Catalina Garí

Carol Garí

May Guerrero

Antònia Massanet

Margalida Nicolau

Núria Nuñez

Amanda Resta

Marisonia Rojas

Andrea Ruiz

Joana Sansó

Marga Sansó

Malen Segura

Marga Servera

Margalida Sansó

Aina Parera

Maria Antònia Suera

Sofia Curcio

Maria del Mar Truyols

Maria Ortega

p

Digues la teva!